Massagetherapie Hilversum
Massagepraktijk Hilversum is tijdelijk gesloten

Holistisch, wat betekent dat?

Holisme staat voor onlosmakelijk verband tussen lichaam en geest. Jij bent één geheel, alles wat je denkt, ervaart, voelt, meemaakt, wat je erft van je ouders. En dit alles heeft zijn invloed op het lichaam. Je lichaam is altijd aanwezig in het “nu” en slaat alles op zijn eigen manier op. Sommige uitdrukkingen geven het heel mooi weer: “van verdriet geen brok door je keel kunnen krijgen” of “sterven aan een gebroken hart”.

Door aandachtig te volgen wat je ervaart tijdens massage kan je in contact komen met de diepere lagen van jou. Zo kan je begrijpen en leren de taal van jouw lichaam te verstaan.

In de holistische benadering moet je de lichaamsklacht zien als een aanwijzing die om aandacht, onderzoek en integratie vraagt. Door de aandacht die je aan deze aanwijzing geeft, help je jezelf weer een geheel worden.

In de praktijk van Massagetherapie Hilversum ben je uitgenodigd je lichaam te vertrouwen en gebruik te maken van haar wijsheid.

Laat je lichaam spreken en luister aandachtig naar het verhaal.

Massages

Ik maak gebruik van verschillende massagevormen:

Klassieke massage

Deze massagevorm richt zich voornamelijk op spieren, pezen, gewrichten en het onderhuids bindweefsel. Deze massage geeft je de gelegenheid om je te laten ervaren waar je in je lichaam spanning of ontspanning voelt. Door middel van aandachtige knedingen en strijkingen wordt de bloedcirculatie, lymfestroom en stofwisseling in je lichaam gestimuleerd. Tijdens deze massage kunnen ook eventuele triggerpoints behandeld worden.

Ontspanning/energetisch massage

Vergeleken met de klassieke massage is een ontspanningsmassage minder gericht op spieren en wordt als subtieler ervaren. Het is een rustige manier van aanraken. Je kunt je gewaar worden van emoties, tintelingen en pijn, maar ook tot rust komen en ontspannen. De massage nodigt uit om je met aandacht naar binnen te keren en te gaan voelen wat er op dat moment in je lichaam gaande is. Het dragen, liften en strekken van armen en benen, en het dragen en draaien van het hoofd valt onder deze massage. Het nodigt uit te ervaren waar je vasthoudt of je juist overgeeft.

Holistic Pulsing

Dit is een zachte behandelwijze, waarbij het lichaam op een speelse, natuurlijke manier in beweging word gebracht. Het lichaam word gepulsed in een op jou afgestemd ritme. Eén van de uitgangspunten is acceptatie van wat er is. Het nodigt uit om te zijn wie je bent. Tijdens de massage kun je ervaren waar zich spanning en blokkades bevinden.

Bindweefsel massage

Het oppakken van de huid en rollen in 4 verschillende richtingen waardoor de huidlagen losser kunnen worden. Doorbloeding wordt hier sterk gestimuleerd.

Doordat de huid letterlijk in beweging wordt gebracht kun je ervaren wat er “onderhuids” speelt.

Chakra massage

Chakra’s zijn energiecentra in je lichaam. Ze hebben eigen energie, eigen functie en eigen bron. Ze hangen samen en voeden elkaar in een opkomende en stijgende energiestroom. Tijdens de massage wordt er aandacht gegeven aan 7 chakra’s langs je wervelkolom.

Focussen

Focussen is aandacht geven aan je lijfelijke gewaarwordingen op een respectvolle, nieuwsgierige manier. Je maakt een veilige ruimte van binnen voor alles wat zich aandient, dus ook weerstand, schaamte, zelfkritiek en andere negatieve gevoelens of oordelen. Als je bij deze gevoelens stilstaat, kunnen ze zich ontvouwen, zo word het duidelijk waar het echt om gaat.

Voetreflexologie

Voetreflexologie uitgaat dat verschillende drukpunten/zones op de voet corresponderen met zones op het lichaam. Door het masseren van de voeten waar de uiteinden van zenuwbanen, bloedbanen en energiebanen zijn, wordt het gehele lichaam aangeraakt. Voetreflexmassage laat de balans/onbalans in het lichaam ervaren en de verbinding tussen denken en voelen herstellen.

Zwangerschapsmassage

De zwangerschapsperiode is een bijzondere tijd waarin er veel verandert in het lichaam van de aanstaande moeder. Bij een zwangere vrouw wordt het zwaartepunt van het lichaam verplaatst door het toegenomen lichaamsgewicht. Deze toename kan klachten in allerlei delen van het lichaam veroorzaken. Vooral in de onderrug, de schouders, de benen en in de voeten komen vaak klachten voor. Daarnaast veroorzaken vermoeidheid, zwangerschapskwaaltjes, slapeloosheid en eventuele angst voor bevalling stress in het lichaam en kunnen de hormonale veranderingen emotionele gevolgen hebben.

Zwangerschapsmassage kan deze klachten verlichten. Bij de zwangerschapsmassage wordt door de algehele ontspanning, het zenuwstelsel gekalmeerd. Er wordt de bloeddoorstroming gestimuleerd, waardoor de placenta beter doorbloed raakt en de afvoer van afvalstoffen bevorderd wordt. Vaak is het ook mogelijk om overtollig vocht kwijt te raken. Massage vergroot het lichamelijk bewustzijn en kan bijdragen aan ontspanning als voorbereiding op de bevalling.